TRATAMENTE DE IARNA LA POMII FRUCTIFERI – REPAUS VEGETATIV !

Aceste tratamente sunt foarte importante, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare , prin reducerea considerabila a infectiilor primare .

Asadar , unul dintre tratamentele care trebuie facute in perioada de iarna este cel cu PRODUSE PE BAZA DE CUPRU care prin actiunea fungicid – bactericida de contact previn si combat boli precum : RAPANUL, FOCUL BACTERIAN, PATAREA FRUNZELOR, CIURUIREA FRUNZELOR , MONILIOZA , BASICAREA FRUNZELOR , USCAREA RAMURILOR , CANCERUL DESCHIS AL POMILOR.

Tratamentul cu cuprice se va aplica pentru o mai buna maturare a lemnului dar si pentru a reduce presiunea de infectie cu agenti patogeni in livezi.

Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute la sol. In momentul cand vor cadea toate frunzele cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemanea solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni aflati acolo.

Tot cuprul este cel care CICATRIZEAZA RANILE aparute pe trunchiurile pomilor fructiferi – prin aplicarea cu o pensula a unei paste cuprice.

Tratamentele  se aplica astfel :

-IARNA – in repaus vegetativ ,imbaierea completa a pomilor,  intr-o zi cu soare si temperatura peste 5 grade.

Recomandam  tratament cu fungicidul :

– CUPRIDIN 50 WP – 1,5 – 2,0 kg/ha ( 20 g/10 l apa).

Contine 50% cupru din hidroxid de cupru . Este un fungicid de contact cu actiune preventiva asupra unui spectru larg de boli. Are o aderenta buna pe suprafata ramurilor si trunchiurilor pomilor fructiferi patrunzand cu usurinta in interiorul scoartei.

  • -IARNA, cand pomii au intrat in repaus vegetativ aplicam imbaierea cu ulei + insecticid :
  • PACHET MIDOS OIL  ADJUVANT + ZEBRA ( Pt.10l apa, 50l apa sau 100l apa).

Pachetul contine ulei vegetal si insecticid Zebra pentru a combate daunatorii ce ierneaza in scoarta pomilor si a-i proteja pe timp de iarna.

Tratamentele se aplica la o temperatura peste 5 grade , soare si scoarta pomilor uscata.

Aveti grija de pomii fructiferi !