CAND SI CUM APLICAM ULEIUL HORTICOL LA POMII FRUCTIFERI !

Tratamentul cu ulei horticol este un tratament de baza la pomii fructiferi ce are rolul de a ELIMINA ADULTII,  LARVELE SI OUALE DAUNATORILOR care populeaza pe timpul iernii tulpinile si crengile pomilor. Astfel daunatorii vor fi mult mai usor de controlat in perioada de vegetatie.

Daunatorii combatuti prin acest tratament sunt :PADUCHELE DE SAN JOSE, PADUCHELE LANOS , PADUCHELE TESTOS , GARGARITA BOBOCILOR DE MAR, VIERMELE MERELOR, PAIANJENUL ROSU AL POMILOR, AFIDELE.

Uleiul horticol adjuvant actioneaza prin ASFIXIEREA DAUNATORILOR si pentru eficienta maxima este necesara amestecarea lui cu un INSECTICID.

Uleiurile minerale adjuvanti in amestec cu insecticide se pot aplica in urmatoarele faze :

  1.  La intrarea pomilor in REPAUS VEGETATIV, toamna dupa caderea frunzelor ( noiembrie – decembrie).
  2. IN FERESTRELE IERNII – cand temperatura este peste 5 grade , soare si scoarta pomilor uscata.
  3. PRIMAVARA in fenofaza de DEZMUGURIRE, atunci cand daunatorii incep sa iese din starea hibernanta si anume:

– la SEMINTOASE – in fenofaza de dezmugurire – URECHIUSE DE SOARECE.

– la SAMBUROASE – in fenofaza de BUTON VERDE.

Tratamentul se aplica intr-o zi insorita , cu temperaturi peste 5 grade cu tendinta de crestere, pe scoarta uscata a pomului .  Solutia se aplica cu un echipament capabil sa asigure o acoperire uniforma  pe toata suprafata trunchiului si ramurilor , realizandu-se o imbaiere a pomului.

Pentru acest tratament va recomandam  :

PACHETUL  MIDOS OIL ADJUVANT  + ZEBRA ( pt. 10l , 50l sau 100l apa).

Midos Oil Adjuvant  este un ulei vegetal  de rapita care actioneaza prin ASFIXIEREA DAUNATORILOR si imbunatateste actiunea insecticidului. Uleiul adjuvant are capacitatea de a proteja pomii impotriva temperaturilor scazute de primavara si nu este fitotoxic.

Zebra este un insecticid ce actioneaza prin contact si ingestie si combate o gama larga de daunatori.

Se face o imbaiere a pomului iar solutia trebuie sa patrunda in toate crapaturile si asperitatile scoartei , deoarece acestea sunt locurile preferate de daunatori pentru iernare.

Aveti grija de pomii dumneavoastra!