DAUNATORUL CARE MANANCA TOT ! LIMAXUL – MELCUL FARA COCHILIE.

Este  intanlit in LIVEZI , GRADINI DE LEGUME , RASADNITE CU LEGUME , SERE , SOLARII preferand locurile umede.

Ierneaza ca ou in stratul superficial al solului adapostit de pietre , granule de pamant , resturi vegetale , frunze. Adultii parasesc locul de hibernare de obicei in luna mai la 8 – 10 grade , dezvoltand 2-3 generatii pe an.

Adultii consuma toate organele plantelor –frunze , flori , fructe , tuberculi si ataca cu preponderenta legumele : SALATA , VARZA , CONOPIDA , TOMATE , ARDEI , FASOLE , CASTRAVETI , DOVLECEI etc.

SEMNELE ATACULUI pe frunze se observa la inceput prin numeroase gauri in mijlocul frunzei sau pe margini , iar pe masura ce consuma frunzele vor ramane numai nervurile si un mucus vascos.

La VARZA limaxii patrund printe frunze dupa formarea capatanii producand gelificarea tesuturilor si reducand valoarea comerciala a productiei.

In SOL ataca semintele in curs de germinare , radacinile tuberizate care ulterior putrezesc sub actiunea putregaiurilor cauzate de ciuperci si bacterii.

In cateva zile de la aparitia lor , daca nu se intervine , pot distruge intreaga cultura.

Pentru combaterea lor recomandam :

– AGROSAN B.

Este un moluscocid sub forma de granule de culoare albastra. Produsul atrage limaxii cu ajutorul proteinelor continute de momeala.

Produsul nu mucegaieste , nu este spalat de precipitatii , nu este indepartat de vant si este foarte eficient.

Se aplica in doza de 15 kg/ha , pe sol prin imprastiere sau in randuri , la aparitia daunatorilor   si de preferabil seara dupa ploaie sau udare.

Aveti grija de culturile dumneavoastra!