CUM ASIGURAM HRANA PLANTELOR! FERTILIZAREA FOLIARA.

Utilizarea fertilizantilor foliari ne ajuta , cu costuri mici , sa obtinem rezultate deosebite in sporirea cantitativa si calitativa a productiei.

Atunci cand alegem un ingrasamant foliar trebuie sa tinem cont de compozitia , eficienta lui si perioada de aplicare.

Avantajele fertilizarii foliare :

– completarea nutritiei plantelor in momentele cu cerinte maxime.

– prevenirea si corectarea carentelor de nutritie.

– absorbtia rapida a elementelor nutritive prin frunze.

– se pot aplica odata cu tratamentele pentru boli si daunatori.

– trecerea mai usor a plantelor peste perioade de stress: diferente de temperatura , inghet , seceta , umiditate prea mare , grindina.

In primele faze de vegetatie atat legumele cat si pomii fructiferi si vita de vie au consum mare de azot si microelemente pentru dezvoltarea aparatului foliar. Ingrasaminte foliare recomandate sunt :

– AMINOFEED SUPER , SOLAR VERDE , SOLFERT 30-10-10 +ME , SOLAR MAXIMIL.

Tot in primele faze de vegetatie este un consum mare de fosfor ,  potasiu si magneziu. Recomandam stropiri cu :  – SOLFERT 11-52-5 +ME , SOLFERT 10-5-40 +ME , AGRIPHITE 600 , SOLAR BOR , SOLAR ZINC , SOLAR SULF.

Toate aceste foliare contin si microelemente necesare plantelor : magneziu , zinc , fier , cupru , bor , sulf.

In perioada de crestere activa a plantelor si fructelor este bine de aplcat foliare de tip NPK echilibrate + microelemente. Iata cateva exemple : SOLFERT 20-20-20 +ME , SOLFERT ALGA 18-19-20 +ME , SOLAR GEL 23-23-23 +ME , SOLAR MAGNUM 20-20-20 +ME.

La pomii fructiferi si vita de vie in perioada formarii si cresterii fructelor , la legume in perioada cresterii intensive  este nevoie de o mare cantitate de calciu.

Calciul intareste peretii celulari , reduce incidenta putregaiului cenusiu si a altor boli fungice , creste rezistenta la transport si pastrare , previne craparea fructelor.

Recomandam stropiri cu SOLAR CALCIU ce contine 20% CaO +Mg +Bor.

Aveti grija de culturile dumneavoastra!