PREGATIREA RASADURILOR DE LEGUME PENTRU PLANTARE ! SFATURI PENTRU INCEPATORI.

Astazi va prezentam cateva sfaturi referitoare la plantarea rasadurilor de legume.

Inainte de plantarea rasadurilor de legume este necesara efectuarea unor lucrari de pregatire a solului.

Dupa ce solul a fost foarte bine maruntit se poate face o dezinfectie cu fungicid CAPTADIN 15g/10l apa, aplicand 3-5 l de solutie/mp. Impotriva nematozilor se aplica tratament prin  instalatia de picurare cu VELUM PRIME – 0,625l/ha.

Pentru a nu avea probleme cu daunatorii presaram pe sol, inainte de plantare, granule COROCID SUPER -20g/10mp.pentru combaterea coropisnitelor si granule VIERMOCID – 15g/mp pentru combaterea viermelui sarma , care pot distruge in scurt timp plantutele tinere.

Un rasad gata de plantare trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa aiba varsta cuprinsa intre 55 – 70 de zile la tomate , 60 – 80 de zile la ardei , 30- 35 de zile la castraveti si 60 zile la varza.

– sa aiba inaltimea de 20 – 30 cm.

– sa se vada bine primul buchet floral dar sa nu fie inflorit la plantare.

– sa fie viguroase , calite si cu un sistem radicular bine dezvoltat.

– sa fie liber de boli si daunatori – se aplica un tratament cu 7 zile inainte de plantare cu fungicid CAPTADIN 15g/10l apa +  insecticid VERTAB 10ml/10l apa .

La 7 zile de la plantare aplicam o stropire cu AMINOFEED SUPER 20ml/10l apa – stimulator sub forma de gel ce contine aminoacizi , alge marine , gibereline si microelemente , care duce la o dezvoltare rapida a aparatului foliar si a sistemului radicular.

Tot la 7 zile de la plantare aplicam in sistemul de picurare ingrasamant GELIASOL 13-66-13+me – 1g/l apa ce ajuta plantele la o inradacinare mai rapida si la trecerea mai usor peste stresul provocat de plantare.

La 14 zile de la plantare pentru a le proteja in continuare de aparitia bolilor facem o stropire cu PACHET EVALIA LEGUME ( pt.10l si 100l apa) ce contine doua fungicide si un ingrasamant foliar.

Sa aveti culturi sanatoase si bogate!