POMI FRUCTIFERI IN GRADINA – PENTRU INCEPATORI ! TRATAMENT LA SAMBUROASE IN FENOFAZA – BUTON ALB / ROZ.

LA SAMBUROASE – CIRES , PRUN , CAIS , PIERSIC , VISIN , NECTARIN – in fenofaza de buton alb/roz se aplica un tratament pentru a preveni aparitia celor mai periculoase boli si anume:

– MONILIOZA – atacul se manifesta pe ramuri , frunze , flori si fructe iar in primaverile reci si ploioase ramurile cu frunze si flori se vestejesc in numar mare. Pe fructele ajunse la maturitate atacul ciupercii determina o putrezire a pulpei si productia este compromisa.

– BASICAREA FRUNZELOR – atacul se manifesta pe frunzulitele tinere care se gofreaza si capata o culoare rosiatica . Netratata boala duce la desfrunzirea timpurie a pomului si pierderea productiei.

– CIURUIREA FRUNZELOR – atacul se manifesta pe frunze , lastari , ramuri , fructe. Pe frunze apar pete circulare brun-rosietice iar in dreptul lor tesuturile se necrozeaza , se desprind si cad iar frunzele raman ciuruite.

– FAINAREA LA PIERSIC – atacul se manifesta pe frunze , pe lastari si pe fructe. Apare sub forma unor pete bine conturate in dreptul carora se formeaza o pasla miceliana densa cu aspect prafos. Calitatea fructelor este considerabil deteriorata.

Tot in fenofaza de buton alb trebuie combatuti si daunatorii aparuti si anume:

– AFIDE – PADUCHI , VIESPIILE PRUNELOR , PADUCHELE DIN SAN JOSE , ACARIENI.

Acestea colonizeaza pe frunze , pe ramuri , patrund in fructe distrugandu-le pulpa si ducand in final la reducerea considerabila a recoltei si punand in pericol sanatatea pomilor.

Pentru a preveni si combate in fenofaza de buton alb/roz  si bolile si daunatorii recomandam tratament :

– PACHET TRATAMENT II – POMI FRUCTIFERI ( pt.10l sau 100l apa.)

Pachetul contine: – CUPRIDIN  50WP – este un fungicid – bactericid cu actiune de contact , pe baza de cupru , cu o mare capacitate de aderare pe suprafata plantelor si o eficienta marita asupra  sporilor si miceliului fungic.

– MICROTHIOL SPECIAL – este un fungicid, pe baza de sulf ,  ce actioneaza prin contact asupra agentilor patogeni , avand efect preventiv si curativ.

– ZEBRA – este un insecticid piretroid , foarte eficient , cu actiune de contact si ingestie asupra unei game largi de daunatori.

AVANTAJUL principal al utilizarii acestui pachet este ca avem impreuna doua fungicide si un insecticid  si la o singura stropire combatem si boli si daunatori.

Aveti grija de pomii dumneavoastra!