NU LASATI DAUNATORII SA VA DISTRUGA PLANTELE !

Cu totii avem in CASA , APARTAMENT , LA GEAM , TERASE  – FLORI SI PLANTE ORNAMENTALE , LAMAI –  care ne bucura  in fiecare zi cu frumusetea lor.

Dar datorita spatiului inchis si temperaturilor ridicate acestea sunt predispuse la aparitia daunatorilor care le pot distruge.

Cei mai frecventi daunatori care apar sunt:

– AFIDELE – numeroase specii de paduchi cu forme aripate si nearipate in diverse culori ( verde , negru , cenusiu , alb etc.) . Colonizeaza pe partea inferioara a frunzelor , florilor , inflorescentelor , lastarilor tineri si prin intepare se hranesc cu seva plantei ducand la stagnarea cresterii , gofrarea si uscarea frunzelor si chiar la distrugerea totala.

– ACARIENII – sunt paianjenii minusculi , care de cele mai multe ori nu se vad cu ochiul liber. Atacul se vede prin aparitia unor panze foarte fine , aparitia decolorarii punctiforme pe frunze , plantele atacate incep sa se usuce , bobocii florali se inegresc si cad , se ajunge la moartea plantei.

– MUSCULITA ALBA DE SERA – formeaza colonii pe spatele frunzei , larvele si adultii se hranesc prin intepare cu sucul celular. Frunzele atacate se gofreaza , ingalbenesc , se usuca si apoi cad , plantele nu mai cresc ,  raman debile si treptat pot muri.

Acesti daunatori pot aparea si la CULTURILE DE LEGUME produse in spatii inchise – SERE , SOLARII ,RASADNITE – atacand plantutele inca din primele faze de vegetatie si producand mari pagube.

Pentru combaterea eficienta a acestor daunatori recomandam utilizarea produsului :

– ZINCANO – 33ml/10l apa.

Se utilizeaza pe toata perioada de vegetatie –  prin dizolvarea unui flacon de 33 ml in 10 l apa  si stropirea plantelor prin  imbaiere.

Alimenteaza plantele cu microelemente – zinc si molibden , esentiale in dezvoltarea lor.

Prin modul de formulare contribuie la activarea sistemului de autoaparare al plantei , astfel , in mod indirect aceasta lupta mult mai usor cu insecte precum purici , afide , viermisori , cicade , paienjeni , musculita alba de sera.

Aveti grija de plantele dumneavoastra!