IMPORTANTA APLICARII ULEIULUI HORTICOL LA POMII FRUCTIFERI !

 

O importanta deosebita in livezile de pomi fructiferi o au tratamentele facute in perioada de repaus vegetativ . Si dintre acestea aplicarea uleiului horticol ne da siguranta ca pomii vor intra in vegetatie fara daunatori.

Tratamentul cu ulei horticol este un tratament de baza la pomii fructiferi ce are rolul de a elimina adultii, larvele si ouale care populeaza pe timpul iernii tulpinile si crengile pomilor. Astfel daunatorii vor fi mult mai usor de controlat in perioada de vegetatie.

Daunatorii combatuti prin acest tratament sunt : Paduchele de San Jose, Paduchele lanos, Gargarita bobocilor de mar, Viermele merelor, Paianjenul rosu al pomilor, Afidele.

Uleiul horticol adjuvant actioneaza prin axfixierea daunatorilor de aceea este necesar amestecarea lui cu un insecticid sistemic.

Pentru o eficienta mai buna a acestui tratament este bine sa il aplicam astfel :

– la semintoase – in fenofaza de dezmugurire – urechiuse de soarece.

– la samburoase – buton verde.

Tratamentul se aplica intr-o zi insorita , cu temperaturi peste 5 grade cu tendinta de crestere, pe scoarta uscata a pomului iar solutia trebuie pulverizata cat mai fin si uniform pe toata suprafata trunchiului si ramurilor.

Pentru acest tratament va recomandam pachetul

MIDOS OIL ADJUVANT  + ZEBRA.

Midos oil este un ulei vegetal iar zebra este un insecticid  sistemic  ce combate o gama larga de daunatori.

Aveti grija de pomii dumneavoastra!