FERTILIZAREA RADICULARA LA LEGUME !

FERTIGAREA este la ora actuala cea mai folosita metoda de fertilizare radiculara la legume , pomi fructiferi si vita de vie.

Fertigarea consta in aplicarea ingrasemintelor concomitent cu apa de irigat , folosind sistemul de irigare prin picurare.

AVANTAJELE aplicarii ingrasamintelor prin fertigare :

– aplicare uniforma la radacina .

– permite adaptarea cantitatii de ingrasamant aplicata.

– frunzele plantelor se mentin uscate evitandu-se crearea de conditii favorabile dezvoltarii bolilor si daunatorilor.

– se asigura cerintele nutritionale ale plantelor de-a lungul perioadai de vegetatie.

Fertigarea este cel mai mult utilizata in LEGUMICULTURA.

Va recomandam utilizarea ingrasamintelor de tip gel – GELIASOL pe faze de vegetatie :

– la TRANSPLANTARE legumele au cerinte mari de fosfor, potasiu si calciu. Recomandam :

GELIASOL 13-66-13+ME , GELIASOL 17-10-56+ME , GELIASOL 13-63-0 + 11 CaO+ME.

– perioada de DEZVOLTARE VEGETATIVA INTENSA si MARIREA FRUCTELOR – sunt cerinte mari de azot , potasiu, calciu si microelemente. Recomandam:

GELIASOL 31-11-11 +ME , GELIASOL 40-10-10+ME , Geliasol 25-25-25+ME.

– perioada de MATURARE A FRUCTELOR – sunt cerinte mari de fosfor , potasiu , calciu si microelemente.

Recomandam:

GELIASOL 13-66-13+ME , GELIASOL 17-10-56+ME, GELIASOL 25-25-25+ME , GELIASOL 13 – 63 -0 +11 CaO  +ME.

DOZELE de aplicare la gama Geliasol sunt : 2,0 -5,0 kg/ha , 0,3 – 1,0 g/litru de apa.

Efectul de crestere rapida a radacinilor , tulpinilor , organelor florale si fructelor duce la cresterea calitativa si cantitativa a recoltei.

Sa aveti recolte bogate!