DUPA RECOLTAREA FRUCTELOR APLICAM : TRATAMENTUL DE BAZA TOAMNA LA POMII FRUCTIFERI !

Incercam sa va reamintim sa nu neglijati efectuarea tratamentelor fitosanitare de toamna la pomii fructiferi.

Aceste tratamente sunt foarte importante, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare , prin reducerea considerabila a infectiilor primare

Asadar , unul dintre tratamentele care trebuie facute in perioada de toamna-iarna este cel cu PRODUSE PE BAZA DE CUPRU care prin actiunea fungicid – bactericida de contact previn si combat boli precum : RAPANUL, FOCUL BACTERIAN, PATAREA FRUNZELOR, CIURUIREA FRUNZELOR , MONILIOZA , BASICAREA FRUNZELOR , USCAREA RAMURILOR , CANCERUL DESCHIS AL POMILOR.

Tratamentul cu cuprice se va aplica pentru o mai buna maturare a lemnului dar si pentru a reduce presiunea de infectie cu agenti patogeni in livezi.

Tratamentul se va efectua atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor au cazut.

Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute la sol. In momentul cand vor cadea toate frunzele cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemanea solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni aflati acolo.

Tot cuprul este cel care CICATRIZEAZA RANILE aparute pe trunchiurile pomilor fructiferi – prin aplicarea cu o pensula a unei paste cuprice.

Recomandam  tratament cu fungicidul :

– CUPRIDIN 50 WP – 1,5 – 2,0 kg/ha ( 20 g/10 l apa).

Contine 50% cupru din hidroxid de cupru . Este un fungicid de contact cu actiune preventiva asupra unui spectru larg de boli. Are o aderenta buna pe suprafata ramurilor si trunchiurilor pomilor fructiferi patrunzand cu usurinta in interiorul scoartei.

Urmatoarele tratamente se vor aplica in perioada de repaus vegetativ.

Aveti grija de pomii fructiferi !