DAUNATORI LA LEGUME IN SERE SI SOLARII – COMBATERE EFICIENTA !

Pentru rasaduri si recolte sanatoase si bogate este necesara protejarea legumelor de daunatori.

Mediul cald din spatiile protejate favorizeaza aparitia daunatorilor care ataca plantele, sunt principalii vectori de transmitere a bolilor si in final pot duce la distrugerea intregii culturi.

Va prezentam  principalii daunatori ce apar in spatiile protejate si masurile ce trebuie luate pentru prevenirea si combaterea lor.

– MUSCULITA ALBA DE SERA – formeaza colonii pe spatele frunzelor, le ataca prin intepare si sug sucul celular. Frunzele se ofilesc, se ingalbenesc, se usuca si apoi cad, stagnand cresterea plantei si aparitia de ciuperci daunatoare.

– AFIDELE – numeroase specii de paduchi cu forme aripate si nearipate in diverse culori ( verde , negru , cenusiu , alb etc.)  Colonizeaza pe partea inferioara a frunzelor , florilor , inflorescentelor , lastarilor tineri si prin intepare se hranesc cu seva plantei , ducand la stagnarea cresterii , gofrarea si uscarea frunzelor si chiar la distrugerea totala.

–  TRIPSUL – este o insecta periculoasa care ataca toate organele plantelor. Prin intepare el provoaca avortarea florilor, incetinirea cresterii plantelor si transmiterea de boli grave.

– ACARIENII – sunt paianjenii minusculi , care de cele mai multe ori nu se vad cu ochiul liber. Atacul se vede prin aparitia unor panze foarte fine , aparitia decolorarii punctiforme pe frunze , plantele atacate incep sa se usuce , bobocii florali se inegresc si cad , se ajunge la uscarea plantei.

Pentru combaterea lor recomandam utilizarea produsului :

  • ZINCANO – 33ml/10l apa sau fiola de 6,6ml/2l apa.

Se utilizeaza pe toata perioada de vegetatie – stropire prin imbaierea plantelor.

Alimenteaza plantele cu microelemente , zinc si molibden , esentiale in dezvoltarea lor.

Prin modul de formulare contribuie la activarea sistemului de autoaparare al plantei , astfel , in mod indirect aceasta lupta mai usor cu insecte precum purici , afide , viermisori , cicade , paienjeni , musculita alba de sera.

Aveti grija de plantele dumneavoastra!