CUM PREVENIM BOLILE LA CULTURA DE TOMATE!

Va prezentam principalele boli care pot afecta cultura de tomate :

– MANA – poate aparea in toate fenofazele , frunzele prezentand pe margini sau spre varf pete cu aspect umed. Tesuturile afectate se vestejesc , se brunifica , frunzele se rasucesc iar pe partea inferioara apare un puf de culoare alba. Inflorescentele atacate prezinta zone brune , se usuca si cad.

– PUTREGAIUL CENUSIU – apare pe tulpini , petiolul frunzelor , pe flori , pe fructe si pe frunze. Zonele afectate devin moi , se acopera de un puf cenusiu iar in final sunt distruse iar planta se ofileste. Daca umiditatea se mentine ridicata boala ataca fructele aproape coapte in zona coditei.

– PATAREA CAFENIE – se manifesta in special pe frunze, unde pe fata superioara apar pete decolorate, usor galbui. Pe fata inferioara a frunzei apare un mucegai dens, de culoare bruna. Zonele afectate se unesc si se maresc , determinand uscarea frunzei.

Pentru prevenirea si combaterea acestor boli recomandam tratamente cu :

– PACHET EVALIA LEGUME – pt.10l sau 100l apa.

Pachetul contine : –  fungicid EVALIA – un fungicid sistemic cu actiune preventive si curative asupra agentilor patogeni.

– fungicid DIFCOR – un fungicid sistemic consacrat pentru prevenirea si combaterea unui spectru larg de boli periculoase pentru culturi.

– foliar AMINOFEED SUPER – pe baza de aminoacizi si alge marine , pentru cresterea si dezvoltarea rapida a plantelor.

Pachetul se poate aplica la culturi in spatii protejate  si in camp sau gradini , pe toata perioada de vegetatie.

Aveti grija de culturile dumneavoastra!