CUM AJUTAM DEZVOLTAREA SISTEMULUI RADICULAR AL PLANTELOR !

Pentru a evalua sanatatea si performanta unei culturi este bine sa ne indreptam atentia si asupra sistemului radicular.

Un sistem radicular bine dezvoltat este important pentru orice cultura dar mai ales pentru legume si are implicatii directe asupra potentialului de productie , rezistentei la stress , absorbtiei si asimilarii nutrientilor.

Dezvoltarea radacinii este mai intensa in primele fenofaze si scade in perioada fructificarii.

Pentru obtinerea unor plante sanatoase cu un sistem radicular bine dezvoltat recomandam utilizarea  stimulentului de crestere :

– AMINOFEED SUPER – 20 ml/10l apa.

Este un stimulator al plantelor sub forma de gel ce are in compozitie azot , aminoacizi , alge marine , gibereline si microelemente ( mangan , cupru , fier , zinc , bor ).

Este destinat aplicarii in stadiul de RASAD  , la TRANSPLANTARE atat pentru legume , flori , plante ornamentale cat si puieti de pomi si butasi de vita de vie, CRESTERE ACTIVA.

Tot in perioada de formare a sistemului radicular si la transplantare un rol important il reprezinta FOSFORUL. Ajuta plantele la dezvoltarea radacinilor , inradacinarea rapida dupa transplantare , ofera rezistenta asupra patogenilor. Plantele afectate de lipsa fosforului isi incetinesc cresterea , au radacini slabite iar frunzele au o culoare verde – albastruie violacee sau rosiatica.

Pentru asigurarea FOSFORULUI necesar recomandam urmatorii fertilizanti:

– SOLFERT 11-52-5 +ME – aplicat foliar sau prin fertigare – 20 g/10 l apa.

– GELIASOL 13-66-13+ME – aplicat prin fertigare –0,5 – 1,0 g/l apa.

– GELIASOL 25-25-25 +ME – aplicat prin fertigare – 0,5 – 1,0 g/l apa.

– SOLFERT 20-20-20 +ME – aplicat foliar sau prin fertigare – 20 g/10l apa.

– AGRI PHITE 600 – aplicat foliar – 50 g/10 l apa.

Plantele vor avea o dezvoltare puternica a radacinilor , a suprafetei foliare si o buna rezistenta la stress , boli si daunatori.

Aveti grija de plantele dumneavoastra !