CULTURI IN SOLAR ! SALATA SI SPANAC.

Probleme cu care ne putem confrunta la aceste culturi :

PUTREGAIUL CENUSIU ( Botrytis cinerea ) la salata – ataca in general frunzele de baza care sunt acoperite de cele tinere si lipsite de lumina. Frunzele afectate devin clorotice  , cu pete umede maronii care se extind pe toata suprafata lor. Tesuturile se acopera cu un mucegai gri –  maroniu care se extinde si la cele sanatoase , ducand la ofilirea plantei.

PUTREGAIUL ALB ( Sclerotinia sclerotiorum ) la salata – atacul apare pe partea inferioara a frunzei , pe petiol sunt leziuni scufundate de culoare alba sau galben deschis  care apoi devin brune. La un atac sever planta se ofileste si moare.

 

MANA ( Peronospora spinaciae ) la spanac – pe partea superioara a frunzelor apar pete de culoare galbena. Pe partea inferioara , in dreptul petelor se formeaza un puf cenusiu – violaceu . Petele se extind si pot duce la uscarea intregii plante.

Principalele cauze ale aparitiei acestor ciuperci sunt : temperaturile de 17-23 grade , prezenta insectelor si a resturilor de plante infestate, umiditate in exces a solului.

Recomandam urmatoarele masuri de prevenire si combatere :

– rotatia culturii.

– distrugerea resturilor vegetale.

– evitarea excesului de umiditate.

– aplicarea de foliar AMINOFEED SUPER – pe baza de amimoacizi , care duce la dezvoltarea puternica a suprafetei foliare si a radacinilor , mareste rezistenta la stres si variatii de temperatura , creste rezistenta la boli si daunatori.

– aplicarea tratamentelor fitosanitare , in momentul aparitiei primelor simptome , cu fungicide : SERENADE ASO , TELDOR , EVALIA , DIFCOR.

Un tratament complet cu foliar si fungicide puteti aplica cu :

PACHET EVALIA LEGUME.

Recomandam ca la prepararea solutiei de stropit sa adaugati adjuvantul SOLVANT – pentru o mai buna eficienta a tratamentului.

Aveti grija de culturile dumneavoastra!