CE TRATAMENTE APLICAM LA POMII FRUCTIFERI IN ACEASTA PERIOADA!

Continuam cu tratamente la pomii fructiferi pentru boli precum:

MONILIOZA – produsa de ciuperca Monilinia Laxa afecteaza speciile de CAIS , PRUN , CIRES , VISIN , PIERSIC.

Ciuperca ataca –FLORILE –  care se usuca si raman prinse pe ramuri , LASTARII – care se brunifica , devin flexibili si nu se rup , LASTARII TINERI – se ofilesc , varful se indoaie in jos si se usuca , FRUNZELE TINERE – cad si duc la desfrunzirea timpurie a pomului , FRUCTELE TINERE – se acopera de un mucegai alb , se inmoaie si se strica , TRUNCHIUL POMILOR – apar zone acoperite cu clei.

RAPANUL ( Venturia Inaeqalis ) – afecteaza speciile de MAR SI PAR.

Boala ataca toate partile aeriene ale pomului insa cele mai grave efecte sunt pe FRUNZE si FRUCTE.

Atacul pe frunze porneste pe dosul acestora sub forma unor pete cenusii – maslinii care cresc in dimensiuni dupa care tesutul afectat se brunifica. Pe fructe apar pete cenusii – maslinii care duc la crapaturi ce favorizeaza aparitia altor boli si atac de daunatori. Fructele se deformeaza , sunt crapate si fara aroma.

FAINAREA ( Podosphaera Leucotricha ) – afecteaza speciile de MAR .

Boala ataca MUGURII , FRUNZELE , INFLORESCENTELE , LASTARII si FRUCTELE.

Apare odata cu pornirea pomului in vegetatie – la dezmugurit – sub forma unei paste de culoare alba fainoasa , frunzele nu se mai deschid si capata un aspect curbat iar fructele atacate se usuca si cad.

Recomandam stropire cu  – PACHET EVALIA F.(pt.10l apa sau 100l apa) , contine fungicide Difcor si Cyflamid si foliar Aminofeed super.

Pentru COMBATEREA DAUNATORILOR – cum ar fi: minierul marmorat-circular , acarieni comuni , paianjenul rosu , afide , puricile melifer , recomandam stropire cu insecticid-acaricid :

– VERTAB – 10ml/10l apa.

Pentru a preveni CADEREA FRUCTELOR – recomandam stropire cu foliar:

– SOLAR CALCIU – 50ml/10l apa.

Stropirile se fac dimineata ,nu in timpul zilei cand este foarte cald si sa treaca 3-4 ore pana la eventuale precipitatii.

Aveti grija de pomii dumneavoastra!