CARENTE DE CALCIU SI FIER LA LEGUME!

Pentru ca legumele noastre sa nu arate ca in pozele prezentate trebuie sa avem grija la necesarul lor de microelemente care pot produce:

CARENTA DE CALCIU – calciul este un element foarte important in viata plantelor deoarece asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si circuitul apei si al sarurilor prin peretii celulari.

Carenta de calciu este foarte des intanlita in culturile legumicole. Afectiunea se manifesta in zona varfului fructelor si determina brunificarea tesuturilor.Pe zona afectata se pot instala o serie de ciuperci fitopatogene  precum alternarioza.

Pentru carenta de calciu recomandam tratamente cu produsele :

– SOLAR CALCIU – 2,0-5,0 l/ha.( 30ml/10l apa) – aplicat foliar.

– GELIASOL 13-63-0+ 11 CaO – 2,5-5,0 kg/ha.( 1g/l apa) – aplicat in fertigare.

CARENTA DE FIER – fierul este unul dintre cele mai importante microelemente cu rol in cresterea si dezvoltarea legumelor. Lipsa fierului produce aparitia de boli fiziologice ce duc la incetinirea sau oprirea cresterii radacinii , a tulpinii , a frunzelor sau a fructelor.

Se manifesta la nivelul varfurilor de crestere prin lipsa pigmentului clorofilian , ingalbenire.

Pentru carenta de fier recomandam tratamente cu produsele :

– AMINOFEED SUPER – 2,0-3,0 l/ha.( 20ml/10l apa) – aplicat foliar.

– SOLAR VERDE – 3,0-7,0 l/ha.( 100ml/10l apa) – aplicat foliar.

– SOLFERT 30-10-10+ME – 3,0-4,0 kg/ha.( 50g/10l apa) – aplicat foliar sau in fertigare.

– GELIASOL 31-11-11+ME – 2,0-5,0 kg/ha.( 1g/l apa) – aplicat in fertigare.

– GELIASOL 25-25-25+ME – 2,0-5,0 kg/ha.( 1g/l apa) – aplicat in fertigare.

Aplicate la timp si in dozele recomandate ingrasamintele vor mentine plantele sanatoase si vor fi obtinute productiile planificate si cantitativ dar si calitativ.

Aveti grija de plantele dumneavoastra!